Mutton Burger Recipe - Jucilicious

Mutton Burger Recipe, Jucilicious Recipe for Mutton Burger

घर बैठे मज़ेदार मटन बर्गर बनाएँ।मटन बर्गर बनाने की विधि।


Mutton burger is an all time favorite comfort food of everyone. If you are a meat eater nothing can really keep you away from a succulent and juicy mutton burger. if you are looking at amazing your family with perfectly juicy mutton burgers, you have come to the right place. Trust me, you’ll find burgers powered by this mutton burger patty to be much better than what you’ll pay for in a big, fancy restaurant.


I usually don’t use lettuce in my mutton burger recipe, but you may use a wide lettuce leave by all means as the bottom most layer. I also don’t use mayonnaise or any other kind of relish. The mutton is so juicy by itself, you will not need mayonnaise or another sauce for that matter at all.


Recipe for Mutton Burger Patty

Just to recap we are using mutton mince here which comes from the meat of goat unlike lamb which is essentially sheep.


Indicatives for mutton burger recipe


मटन बर्गर बनाने के लिए कुछ कुछ मात्राएँ।


  • Preparation Time (तैयारी का समय): 10 minutes

  • Cooking time (पकाने का समय): 8 Minutes

  • Cooking Gizmos (पकाने का बर्तन): A Frying Pan (फ़्राइइंग पैन या तवा)

  • Servings (मात्रा): 5-6 (५-६)

Ingredients you need for making mutton burger


मटन बर्गर बनाने के लिए सामग्री नीचे दी गयी है|

































what goes in?what kinds?how much?
बर्गर बन (Burger Buns)3.5 – 4″ in diameter, sliced into half8
(सलाद पत्ता) Lettuce Leavesoptional (i didn’t use it but you can)8 leaves
टमाटर (Tomatoes)Bigger are better, sliced8 slices
खीरा (Cucumber)Sliced thinly lengthwise8 slices
प्याज़ (Onions)Sliced thinly bigger slices8 slices
चीज़ स्लायसेज़ (Cheese Slices)I used Go cheese slices8 slices
नमक (Salt)For seasoning the veggiesTo Taste
काली मिर्च पाउडर (Black Pepper Pwd।)For seasoning the veggiesTo Taste
ऑलिव का तेल (Olive Oil)1 teaspoon per burger patty

Process to make the mutton burger recipe

मटन बर्गर बनाने की विधि।


  1. Heat very little oil in a frying pan. Take the mutton patties and fry them for 4 minutes on each side. If they are frozen, cover them with a vessel so that they thaw and cook quickly.
    • बहुत थोड़ा ऑलिव का तेल गरम कीजिए और मटन पैटी को ४ मिनट दोनो तरफ़ से फ़्राई कीजिए।अगर आपकी मटन पैटी जमी हुई हें तो इनको एक छोटे कटोरे से ढक के फ़्राई कीजिए।


  2. In another pan and very little oil and brown the burger buns on both sides. Set aside.
    • दूसरे फ़्राइइंग पैन में बहुत थोड़ा तेल ले कर आधे कटे बर्गर बन को हल्का गरम कर लें।


  3. Season onions, cucumber and tomatoes with salt and pepper to taste.
    • प्याज़, टमाटर और खीरे को काट लें और नामक और काली मिर्च छिड़क लें।


  4. Start assembling the mutton burger. On the lower part of the burger bun place a cheese slice (you can place a lettuce leaf below it if you wish).
    • अब बर्गर को बना लेते हें। सबसे नीचे एक चीज़ स्लाइस को रखें। अगर आप सलाद पत्ता पसंद करते हें तो चीज़ स्लाइस से पहले सलाद पत्ता रखें।


  5. Add the next layer of onions, followed by tomatoes and then cucumber.
    • चीज़ स्लाइस के ऊपर प्याज़, टमाटर और खीरा की परत रखें।


  6. Place the cooked mutton burger patty on the bed of vegetables.
    • अब मटन पैटी को इन सब्ज़ियों के ऊपर रखें।


  7. Add the top part of the burger bun and serve hot.
    • बर्गर बन के ऊपरी हिस्से को रखें और गरमा गरम परोसें।


  8. You can also add some sides of salad and french fries to your jucilicious mutton burger.
    • अपने ज़ैकेदार बर्गर के साथ अगर आप चाहें तो सलाद और फ़्रेंच फ़्राइज़ भी परोस सकते हें।


Visual Process for making mutton burger

इन तस्वीरों को देख कर आप मटन बर्गर घर बैठे आसानी से बना सकते हें|





 



Mutton Burger Recipe - Jucilicious

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