Simplest Cream Chicken - Sinfully Yours

Cream Chicken Recipe, Deliciously Simple Cream Chicken Recipe

ज़ैकेदार मलाई मुर्ग़ बनाए; सरल विधि।


Cream chicken is always a sinful indulgence. This recipe of mine is probably the simplest ever recipe of cream chicken and quickest too. It uses just six ingredients and is ready before you finish saying jalapeno. It is loved both by kids and adults and goes very well as a snack or a side dish. As mercury soars in North India why not stay indoors this weekend and try this luscious cream chicken with your family.


Indicatives for making Cream Chicken Recipe

मलाई मुर्ग़ बनाने के लिए कुछ कुछ मात्राएँ।


  • Preparation Time (तैयारी का समय): 3 minutes

  • Cooking time (पकाने का समय): 15-17 Minutes

  • Cooking Gizmos (पकाने का बर्तन): Thick Bottomed Pan (कढ़ाई)

  • Servings (मात्रा): 4-5

Ingredients you need for making Cream Chicken Recipe

मलाई मुर्ग़ बनाने के लिए सामग्री नीचे दी गयी है|
























what goes in?what kinds?how much?
मखन (Butter) Amul Salted50 grams
मुर्ग़ (Chicken) Boneless breasts cut into cubes750 grams
लहसुन (Garlic)Finely chopped2 tablespoons
काली मिर्च (Black Pepper Powder)1.5 Teaspoons
नामक (Salt)1/4 Teaspoon
मलाई (Cream)Whisked well200 ml

Process to make Cream Chicken

मलाई मुर्ग़ बनाने की विधि।


  1. Clean chicken and cut it into cubes. Chop garlic finely. Whisk cream till smooth. Keep aside.
    • मुर्ग़ को साफ़ करके छोटे हिस्सों में काट लें।लहसुन को बारीक काट लें। मलाई को अच्छे से फेंट लें। साथ रखें।


  2. Heat butter and saute chopped garlic.
    • मखन को कढ़ाई में पिघला के लहसुन को हल्का भून लें।


  3. Add chicken and saute for 5-7 minutes.
    • मुर्ग़ को कढ़ाई में डाल के ५-७ मिनट तक भून लें।


  4. Add salt and pepper and mix well.
    • आब नामक और काली मिर्च डाल के अच्छे से मिला लें।


  5. Take the pan off the fire and add cream gently while mixing it well.
    • कढ़ाई को आँच से उतार लें और इसमें हल्के से फ़िटि हुई मलाई डाल दें। अच्छे से मिलायें।


  6. Put the pan back on fire. Reduce flame to minimum and cook for 10 minutes till chicken is done.
    • कढ़ाई को वापस आँच पे चढ़ा दें। आँच को धीमा करके मुर्ग़ को १० मिनट पकाएँ। पक जाने पर आँच से उतार लें।


  7. Serve and enjoy it with you family. 🙂
    • घरवालों के साथ मिल के इस मलाई मुर्ग़ का आनंद लें।


Visual Process for making Cream Chicken

इन तस्वीरों को देख कर आप मलाई मुर्ग़ घर बैठे आसानी से बना सकते हें|






Simplest Cream Chicken - Sinfully Yours

Comments

Popular posts from this blog

Flat sale of flu drugs hints at no unusual rise in infections

10YearsForSimha: Reasons behind film’s success

Hrithik-Saif’s Vikram Vedha hits a roadblock