Bombay Sandwich Recipe - Mumbai Street Food

Bombay Sandwich Recipe – Right from the Streets of Bombay now called Mumbai


Bombay sandwich is an integral part of the Mumbai street food scene as are the liked of bhel puri, batata vada, vada pav, pani puri etc. The sandwich is filling. It will be since it uses a jumbo bread and is packed with butter, cheese, chutney and vegetables. This recipe is my double decker take on the popular snack.


Bombay sandwich is a full meal in itself and leaves you asking for more. Thats besides the point that you are not able to eat anymore. If your ingredients are prepared well in advance, the time to create this magnificent piece of food takes only a few minutes. Check it out how it is done. Have fun making it. Do tell me how you fared once you have stuffed yourself with all the goodness that you can now make at home. No need to travel to Mumbai. 🙂


Bombay Sandwich Recipeबॉम्बे सैंड्विच बनाने की विधि

Indicatives for making Bombay Sandwich


  • Preparation Time: 7 minutes

  • Cooking time: 6 minutes

  • Cooking Gizmos: Grilling Pan or a Frying Pan

  • Servings: 1-2 People (depends upon how hungry you are)

Stuff you’ll need for Bombay Sandwich













































what goes in?what kinds?how much?
BreadJumbo3 Slices
Butter3 tbsp
Green Chutney (See: Hari Chutney Recipe)5 tbsp
Cheese Slices4 No.
Potato (See: How to boil quickly?)Sliced1 Medium size
TomatoesSliced2 No.
CucumberSlicedHalf
OnionSliced1 Medium size
Black or Rock Salt1/4 tsp
Salt1/8 tsp
Garlic8 Cloves
Chat Masala1 tbsp
Black Pepper Powder1/2 tbsp

Process to make Bombay Sandwich


Visual Process for making Bombay Sandwich







बॉम्बे सैंड्विच बनाने के लिए कुछ मात्राएँ।


  • तैयारी का समय: १० मिनट

  • पकाने/ बनाने का समय: २० मिनट

  • बनाने का बर्तन: हांडी या प्रेशर कुकर

  • मात्राएँ: ३-४

बॉम्बे सैंड्विच बनाने के लिए सामग्री।













































what goes in?what kinds?how much?
BreadJumbo3 Slices
Butter3 tbsp
Green Chutney (See: Hari Chutney Recipe)5 tbsp
Cheese Slices4 No.
Potato (See: How to boil quickly?)Sliced1 Medium size
TomatoesSliced2 No.
CucumberSlicedHalf
OnionSliced1 Medium size
Black or Rock Salt1/4 tsp
Salt1/8 tsp
Garlic8 Cloves
Chat Masala1 tbsp
Black Pepper Powder1/2 tbsp

Process to make Bombay Sandwich


  1. मटन या गोश्त के पीस धो कर सूखा लें।

  2. टमाटर में एक काँटे से छेद कर लें। हरा धनिया बारीक काट लें।

  3. घी को प्रेशर कुकर में गरम कर लें।.

  4. सारे सूखे मसाले, ज़ीरा, तेजपत्ता, दालचीनी, इलाइची, काली मिर्च और सूखी लाल मिर्च को भून लें।

  5. आँच धीमी कर के टमाटरों और हरे धनिए को प्रेशर कुकर में डाल लें।

  6. अब हल्दी और लाल मिर्च पाउडर डाल लें।

  7. मटन या गोश्त को प्रेशर कुकर में डाल लें और हल्का भून लें।

  8. प्रेशर कुकर का ढक्कन लगा कर उसको ५ सिटी दें।

  9. प्रेशर को अपने आप निकालने दें।

  10. अगर मटन पक चुका हो तो हांडी में निकाल कर टमाटर को अच्चे से पिचका लें।

  11. बॉम्बे सैंड्विच टायर है। इसको थोड़े हरे धनिए से सज़ा लें और ज़ीरा पुलाव और प्याज़ टमाटर के रायता के साथ गरमागरम परोसें।

इन तस्वीरों को देख कर आप बॉम्बे सैंड्विच घर पे आसानी से बना सकते हें।







Bombay Sandwich Recipe - Mumbai Street Food

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