Spicy Fresh Mango Salsa Recipe - Summertime Deliciousness

Spicy Fresh Mango Salsa Recipe – Summertime Deliciousness


Mango salsa recipe with its slight spiciness is just what the doctor has ordered this summer. Mango salsa is incredibly refreshing and can be used as a dip, accompaniment or just as a salad. With a little bit of red chilli powder added to it mango salsa gets elevated to a different level altogether. A simple combination of ingredients leads to this simple no fuss sweet and sour dip.


Note: If you can’t handle the heat, avoid using red chilli powder and use just one deseeded green chilli.


Spicy Fresh Mango Salsa Recipeतीखी ताज़े आम की साल्सा बनाने की विधि

Indicatives for making Spicy Fresh Mango Salsa Recipe


  • Preparation Time: 5 minutes

  • Cooking time: 15 minutes

  • Cooking Gizmos: A wide bowl

  • Servings: Enough for two people

Stuff you’ll need for Spicy Fresh Mango Salsa Recipe

































what goes in?what kinds?how much?
MangoFirm & diced1 No.
Red Bell PepperDiced1/2 No.
CorianderFresh & ChoppedA small bunch
OnionMedium & diced1 No.
Green ChiliesFresh3 No.
SaltTo taste
PepperTo taste
Red Chilli Powder3 Pinches
LemonHalf

Process to make Spicy Fresh Mango Salsa Recipe


  1. Combine mango, red bell pepper, green chillies, onion, coriander, & lemon juice and mix well.

  2. Season with red chilli powder, salt and pepper.

  3. Rest for a few minutes for flavours to integrate.

  4. You can serve mango salsa with nachos, as a dip, or even as an accompaniment to grilled chicken or fish. You can eat this salsa as a stand alone salad too.

Visual Process for making Spicy Fresh Mango Salsa Recipe







तीखी ताज़े आम की साल्सा बनाने के लिए कुछ मात्राएँ।


  • तैयारी का समय:  ५ मिनट

  • पकाने/ बनाने का समय: १५ मिनट

  • बनाने का बर्तन: हांडी

  • मात्राएँ: २ लोगों के लिए

तीखी ताज़े आम की साल्सा बनाने के लिए सामग्री।

































सामग्री किस प्रकार की?कितनी?
आमछोटा कटा हुआ१ नग
लाल शिमला मिर्चDicedआधा नग
धनिया पत्ताताज़ा और छोटा कटा हुआमुठी भर
प्याज़छोटा कटा हुआ१ नग
हरी मिर्चताज़ी छोटी कटी हुई३ नग
नमकस्वादानुसार
काली मिर्चस्वादानुसार
लाल मिर्च पाउडर३ चुटकी
नींबूआधा नग

तीखी ताज़े आम की साल्सा बनाने की विधि।


  1. सारी समग्री एकत्रित कर लें और आम, प्याज़, लाल शिमला मिर्च, धनिया पत्ता, हरी मिर्च और निम्बू  को अच्छे से मिला लें ।

  2. अब इसमें नमक, काली मिर्च और लाल मिर्च का पाउडर डाल दें और अच्छे से मिला लें।

  3. दस मिनट तक अलग रख दें ताकी स्वाद उभर आए।

  4. इस आम की साल्सा को आप सलाद की तरह खा सकते हें और कबाब, चिकन, या मच्ची के साथ परोस सकते हें। यह नाचो चिप्स के साथ डिप की तरह भी खा सकते हें।

इन तस्वीरों को देख कर आप तीखी ताज़े आम की साल्सा घर पे आसानी से बना सकते हें।







Spicy Fresh Mango Salsa Recipe - Summertime Deliciousness

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